ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

1  Εργαστήριο

25.8.-1.9.2021 Κομοτηνή, GR

Ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα που ενώνει εργαστήρια και δραστηριότητες σε εσωτερικό αλλά και εξωτερικό χώρο. Η αφετηρία της δημιουργικής μας συνεργασίας...

+ 1  Εργαστήριο

24.-31.10.2021 Κραϊσάου, PL

Η συνέχιση του εργαστηρίου στην Κομοτηνή. Η δημιουργικότητα σας δεν έχει όρια! Αφεθείτε στις αισθήσεις που εγείρουν οι σύνδεσμοι εικόνων, ήχων και φωτογραφιών. 

+ 4 x Ψηφιακές Συναντήσεις 

7/8/9/10.2021 

Η φράση που χαρακτηρίζει το πρότζεκτ μας είναι Creatio Digitalis! Σχεδιάζετε τον δικό σας δημιουργικό ψηφιακό χώρο παίρνοντας θέση μέσα σε ένα ζωντανό και ποικιλόμορφο περιβάλλον. 
 

= Περφόρμανς

10.2021
Κολωνία, DE

Ελάτε στην σκηνή, παρέα με το δικό σας στυλ. Με το πέρας των προβών θα παρουσιάσουμε το έργο μας επί σκηνής και σε βίντεο στην Κολωνία.
 

Creatio Continua. Complicity in Identity.

Ένα συμπεριληπτικό πρότζεκτ από Έλληνες, Πολωνούς & Γερμανούς νέους και νέες ανάπηρους/ες και μη.

 

Τι σημαίνει το να διαφέρεις στη σημερινή «κανονική» κοινωνία; Μαζί θα αναπτύξουμε νέους τρόπους επικοινωνίας και καλλιτεχνικής συνεργασίας.

 

«η ΜΑΣΚΑ» προσφέρει μια σύγχρονη αλληλεπιδραστική χορευτική παράσταση, εστιάζοντας στη χαρά και τη διασκέδαση μέσα από  δραστηριότητες κατάθεσης ιδεών και εμπειριών των συμμετεχόντων. Συνδεόμαστε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους: Το πρότζεκτ, συνοδεύεται από βίντεο-ντοκουμέντο και αποτελείται από ψηφιακές συναντήσεις, τρεις ανταλλαγές νέων με εργαστήρια χορού, θεάτρου και βίντεο, καθώς και την τελικά παράσταση στο κοινό.

 

Οι εταίροι από κάθε χώρα εφαρμόζουν πρακτικές που βασίζονται σε πρωτοποριακές ή και γνώριμες μεθόδους προσέγγισης των ανταλλαγών νέων όπως και σε μη τυπικές παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές τεχνικές του χώρου της Συμπερίληψης στην νεολαία.

 

 

_σύντομα

 

Ηλικία συμμετεχόντων: 18-27 χρονών

 

Συμμετέχοντες/Συμμετέχουσες ανά χώρα: 5*

*1:1 δυνατότητα προσωπικού συνοδού

 

Κόστος συμμετοχής από:

Ελλάδα 50€/ανταλλαγή*

*Μείωση κόστους συμμετοχής κατόπιν αιτήματος

 

Το πρόγραμμα καλύπτει:

 

  • Ταξιδιωτικά έξοδα (μορφή καταβολής πάγιων ποσών)
  • Διαμονή (με πρωινό, γεύμα, βραδινό)
  • Εργαστήρια θεάτρου και χορού
  • Εκπαιδευτική υποστήριξη από έμπειρους παιδαγωγούς κατά τη διάρκεια του προγράμματος
  • Διερμηνεία
  • Δραστηριότητες αναψυχής
  • COVID-19 τεστς
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση

 

Κύριο μέλημα του πρότζεκτ μας αποτελεί, πέραν της ανεμπόδιστης πρόσβασης, η διασφάλιση της τήρησης των μέτρων που είναι σχετικά με την πανδημία COVID-19 (μέτρα αποστάσεων, προστατευτική μάσκα προσώπου, εξαερισμού, καθαριότητας και κανόνες προσαρμοσμένοι στις δραστηριότητες μας). Αιτούμαστε την προσαρμοστικότητα σας λόγω συνθηκών και προσθέτουμε πως το πρόγραμμα φέρει την δυνατότητα αλλαγής του χρονοδιαγράμματος. 

 

_είμαστε η ποικιλομορφία

Συμπερίληψη σημαίνει «όχι την περιθωριοποίηση». Η συμπερίληψη είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Οι όροι αλλάζουν και γίνονται φιλικοί σε όλους, όλες και όλα. Το «φυσιολογικό» είναι το να είσαι διαφορετικός/ή. 

 

Το πρότζεκτ μας βλέπει ως κύρια πρόκληση του το να δώσει σε κάθε άτομο την δυνατότητα πλήρους συμμετοχής, ανεξάρτητα από τη γλώσσα ή άλλα -προσωπικά και μη- χαρακτηριστικά. Όσο σημαντικό είναι να δημιουργηθεί ένα κλίμα γεμάτο πάθος, ενέργεια και φαντασία, άλλο τόσο σημαντικό είναι να ενισχύσουμε τον χαρακτήρα της ποικιλομορφίας σε κάθε ομαδική δραστηριότητα μας.

 

Σπουδαίο ρόλο στην ριζική και καινοτόμα αλλαγή της κοινωνίας μας παίζει η καλλιέργεια της κουλτούρας της Συμπερίληψης. Νέοι άνθρωποι, ανάπηροι και μη, από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες μπορούν να βρεθούν και να ανακαλύψουν όχι απλά μια νέα οπτική, αλλά ένα περιβάλλον φιλίας και ενεργού δράσης, μέσα από την ανταλλαγή.

Πληροφορία & εγγραφή

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

η ΜΑΣΚΑ 2021 | Φυλλάδιο

Επικοινωνία

Το πρώτο πρόγραμμα «η ΜΑΣΚΑ | OVERCOME BARRIERS» πραγματοποιήθηκε το 2015 στην Κομοτηνή. Το 2017/18 ακολούθησε η τριμερής παράσταση „Exclusion. Equality. Identity.“ με βάση τρεις ανταλλαγές νέων στην Κομοτηνή, στο Κραϊσάου και στην Κολωνία με θέμα «η ΜΑΣΚΑ | WITHOUT BARRIERS AND BORDERS». Τώρα παρουσιάζεται το τρίτο πρόγραμμα «η ΜΑΣΚΑ | CREATIO CONTINUA. COMPLICITY IN IDENTITY».                

Το πρότζεκτ προωθείται από το πρόγραμμα EUROPEANS FOR PEACE:Celebrate diversity! του ιδρύματος EVZ, το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα νεολαίας και το Γερμανoπολωνικό Ίδρυμα νεολαίας.