ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

1  Εργαστήριο

05.-11.08.2017 Κομοτηνή, GR

+ 1  Εργαστήριο

10.-16.02.2018 Κραϊσάου, PL

= Περφόρμανς

04.-09.05.2018 Κολωνία, DE

Δήλωση Συμμετοχής

η ΜΑΣΚΑ

Αποκλεισμός. Ισοτιμία. Ταυτότητα.

Ένα θεατρικό σχήμα νέων ανθρώπων με και χωρίς αναπηρία, από την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Πολωνία. Τι σημαίνει το να είσαι διαφορετικός στη σημερινή 'κανονική' κοινωνία;

 

Το πρόγραμμα συνοδεύεται από βίντεο-ντοκουμέντο και διαδραματίζεται σε τρείς φάσεις: μετά από δυο εργαστήρια, ένα θεατρικό και ένα σχετικό με την κίνηση τα οποία ενσωματώνουν εικαστικά κομμάτια και τμήματα βίντεο τραβηγμένα σε Κομοτηνή, Ελλάδα και Κραϊσάου, Πολωνία, θα «ανέβει» η παράσταση σε κοινό, στο Φεστιβάλ Συμπερίληψης στην Κολωνία. Ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα που ενώνει θεατρικά εργαστήρια και εικαστικές τέχνες σε εσωτερικό αλλά και εξωτερικό χώρο. 

 

'η ΜΑΣΚΑ' αναδεικνύει τη σύγχρονη αλληλεπιδραστική παρουσίαση πρακτικών του θεάτρου, που βασίζεται σε μια από κοινού προετοιμασία. Μαζί θα αναπτύξουμε νέους τρόπους επικοινωνίας και  καλλιτεχνικής συνεργασίας, εστιάζοντας στη χαρά και τη διασκέδαση μέσα από τις δραστηριότητες και την κατάθεση των ιδεών και των εμπειριών των συμμετεχόντων σε θέματα διαφορετικότητας και αποκλεισμού. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με δραστηριότητες εξωτερικού χώρου στην Ελλάδα.

Συμμετοχή

Ηλικία συμμετεχόντων: 16-21 χρονών

 

Συμμετέχοντες ανά χώρα: 7, συμπεριλαμβάνονται 3 θέσεις συμμετεχόντων ΑμεΑ*

Οι θέσεις συμμετοχής είναι περιορισμένες.

(*1:1 δυνατότητα προσωπικού συνοδού)

 

Κόστος συμμετοχής από:

Πολωνία 30 €/ανά Δράση

Ελλάδα 50 €/ανά Δράση*

Γερμανία 150 €/ανά Δράση*

(*Μείωση κόστους συμμετοχής κατόπιν αιτήματος)

 

Το ποσό της εγγραφής καλύπτει:

Διαμονή και διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο)

Εργαστήρια θεάτρου και τέχνης και προμήθεια υλικών που απαιτούνται για την υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος, δραστηριότητες αναψυχής

Εκπαιδευτική και εξειδικευμένη υποστήριξη κατά τη διάρκεια του προγράμματος

 

Η οργάνωση καλύπτει και μέρος των οδικών εξόδων, με τη μορφή καταβολής πάγιων ποσών.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Χωρίς σύνορα ή εμπόδια

Συμπερίληψη σημαίνει “όχι στον αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση». Η συμπερίληψη είναι ανθρώπινο δικαίωμα, και ως ανθρώπινο δικαίωμα είναι υπόθεση όλων μας και όχι μόνο των αποκλεισμένων από την κοινωνία. Τα ανθρώπινα δικαιώματα στηρίζονται στο γεγονός ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και η κινητοποίηση της κοινωνίας στην κατεύθυνση της αλληλέγγυας στήριξης για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων για όλους, αποτελεί αυτονόητη ενέργεια.

 

Η συμπερίληψη εστιάζει κυρίως στο αίσθημα του «ανήκειν». Το αίσθημα αυτό θα προκύψει μέσω αντισταθμιστικής αλληλεπίδρασης. Αυτό σημαίνει συνειδητοποίηση των εμποδίων από τα ίδια τα άτομα. Έτσι δημιουργείται μια παρέα που γνωρίζοντας διαφορετικές χώρες, κουλτούρες και συνθήκες διαβίωσης, κάνει εφικτή την ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης, την κατάρριψη των στερεότυπων και την αναθεώρηση των προσωπικών αντιλήψεων.

 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν τη σημασία της συμμετοχικότητας των νέων στην καταπολέμηση των διακρίσεων, την περιθωριοποίηση αλλά και να συμμετάσχουν ενεργά και δημιουργικά στην προώθηση των ευρωπαϊκών αρχών της ανεκτικότητας, της αλληλεγγύης, της πολιτιστικής ποικιλομορφίας, της ισότητας και των μη διακρίσεων.

Το πρώτο πρόγραμμα «η ΜΑΣΚΑ», «ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΑ» πραγματοποιήθηκε το 2015 στην Κομοτηνή. Τώρα παρουσιάζεται το τριμερές πρόγραμμα “η ΜΑΣΚΑ | ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ Η ΕΜΠΟΔΙΑ.

Υπεύθυνοι του έργου

ΠΕΡΠΑΤΩ, Σύλλογος ατόμων με κινητικά προβλήματα και φίλων

Τέρμα Λ. Δημοκρατίας, 69100 Κομοτηνή

Τηλ. +302531036909|Φαξ +302531082058 | info@perpato.gr | www.perpato.gr

Το πρόγραμμα των συναντήσεων νέων 2017/2018 σε Ελλάδα, Πολωνία και Γερμανία προωθείται από το πρόγραμμα ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ:ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ! του ιδρύματος, Μνήμη, Ευθύνη και Μέλλον (EVZ).

Με την υποστήριξη

του Υπουργείου Οικογένειας, Τρίτης Ηλικίας, Γυναικών και Νεολαίας της Γερμανίας και

το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη.